1 hét (2003)

Akkor most következzen már valami magyar. Nem is tudom, hogy ez a mű, hogy maradhatott ki eddig a szórásból. Ez a rövidfilm egy agresszív roma gyerek átlagos hetét mutatja be, aki naplopó barátaival egész nap sztorizik, álmodozik, verekszik vagy megverődik, és mindezt természetesen a Ferencváros lepukkantabb részein.

A főszereplő Horváth Kristóf, annyira hitelesen játszik és improvizál, hogy azok, akik nem ismerik azt gondolhatják, hogy a filmkészitői tényleg egy 8. keres gettó gyerek mindennapjait vették fel.

Az egyszerű események, a kibaszottúl hiteles és vicces párbeszédek, meg a nagyon fasza magyar hip-hop zenék (, amiket én alapból nem szeretek, de Akkezdeth Phiai nagyon illik a film alá, illetve a stáb lista alatt látható libabőrt okozó, autentikus, pörgő nyelvű cigány freestyle meg kifejezetten odabasz), mind összehoznak egy teljes magyar Gyűlölet utóérzést 20 percben.

 A teljes film 2 részben:

 

 (meló közben megnézendő, én is akkor írtam ezt)

Ránczos úr: 9,5/10

2008-06-27 15:54




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr82541999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.06.27. 17:57:41

Na ez fasza. Már régóta terveztem megnézni.
süti beállítások módosítása