Good Night, and Good Luck. (2005)

IMDb

George Clooney
. George Clooney? Hogy a picsába kerül ide? Hát úgy, hogy mindenki kedvenc Gyurija elég érdekes filmeket gründölt össze. Producerként és színészként is benne volt a Syriana-ban, a Michael Clayton-ban, producerként a The Jacket-ben. Színészként pedig a sok béna blockbusteren kívül szerepelt néhány betyár filmben is: a Coen fivérek-féle O Brother, Where Art Thou?-ban (Matyi ír majd róla, hamár nem lesz szerelmes, legalábbis ezt hazudta), John De Bello Return of the Killer Tomatoes-ában, Az Alkonyattól pirkadatigban (na ez nem kap linket, csak ismered tán, hehe), stb. Egyértelműen nem szar hállivúdi színész tehát, sőt, nadehogy rendezzen is? 2002-ben már rendezett egyet, az Egy veszedelmes elme vallomásait, ami nem volt rossz, de azért ide nem kerülne fel.

A Good Night viszont elég érdekes film. A sztorija önmagában nem lenne túl izgi (legalábbis nekünk biztos nem, Amerikában azért biztos jobban.) Amikor elkezdtem nézni, kicsit nyavalyogtam eleinte, aztán hamar elkussoltam. Magával ragadott a fekete-fehér világ atmoszférája, és Dianne Reeves zenéje. Tipikus hangulat filmről van szó tehát, ahol se a piffpuff, szétlövöm anyádat is a pincsijével együtt-stílusú eksön, se a béna misztikusság nincs jelen.

Sztori.zip: Az igazi vérfaszfej McCarthy szenátorral küzd a filmben Edward R. Murrow újságíró. Mivel a sztori egy külön bejegyzést igényelne, ezért most csak ennyi, meg amúgy is, nézd meg és megérted, hogyan működött az Amerika-Ellenes Bizottság, a cenzúra, a mi is a sajtószabadság mára lerágott csontja, stb.

Tapintható feeling, fincsi jazz, szép fekete-fehér képek, kiváló színészek. David Strathairn nagyon fasza a kimért, egyfolytában cigiző Murrow szerepében. Clooney maga is feltűnik, és ő sem rossz, ahogyan a többiek sem.

Aki képes lassú, fekete-fehér -finom jazzel átszőtt- képeket nézni, és ráhangolódni egy ilyen filmre, annak tetszeni fog.

AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

KM: tényleg jó kis film, kiderül pl, hogy az a bizonyos nagy amerikai sajtószabadság sem csak úgy lett magától, hanem bizony sokan megdolgoztak érte, és valaki akár az életét is áldozta mert a megkérdőjeleződött a hitelessége, érdekes és tanulságos film, főleg innen keletről nézve. 8/10
ja, és tényleg lesz ó testvér merre visz utad, amint újramegnéztem azzal a bizonyossal :)

Ráncosnyakú: Ez volt a szakdolgozatom egyik témája, bár ez nem jelent semmit, mert szar filmekről is írtam, de ez nem az volt. 8/10

2008-06-23 15:13




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr40535319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2008.06.23. 15:22:16

ja ez tényleg nagyon jó volt, fantasztikus hangulattal
süti beállítások módosítása