Once Were Warriors (Egykoron harcosok voltunk; 1994)

Hacsak a filmtörténelem leglátványosabb verekedése miatt ajánlanám ezt a filmet,  akkor elég lenne megnézni a lenti részletet. Viszont ennél többről van szó, ugyanis ez itten egy kötelező darab a maorikról. Ők Új Zéland egykori büszke őslakosai, akik régen törzsi tetoválásaikról és harcitáncukról voltak híresek, manapság azonban inkább az alkoholizmus és a segély a leggyakoribb témájuk. A két utóbbinak nagy élharcosa a film egyik főszereplője Jake, the Muss (Balhés Jake), aki nevéhez méltóan nagy örömmel veri szét ember társait és azt elég tehetségesen is csinálja. A gond az, hogy gyakori részegségéből adódóan felesége is beleszalad egy pár kósza pofonba, ezért Balhésné több éves házasság után elhatározza, hogy elege van férje folyamatos bulizásaiból, meg a részeges nagydarab haverjaiból és a gyerekeivel együtt elköltözik.

A gyerekeiken is meglátszik azonban a rendes apai nevelés hiánya: az idősebbik fiú egy nagy maori bűnszervezethez csatlakozik(képünkön), a fiatalabbik meg autólopás miatt nevelőintézetbe kerül. A legjóravalóbb szereplő a család legidősebb lánya, aki gyerekmeséket írogat a maga körül láttott dolgukról. Az egyik ilyen tragkus ihletetségű mese elolvasása után jön rá Jake, hogy a legjobb barátai még nála is rosszabbak, ezért egyiküket, Bully bácsit(akit az azóta nagyon befutott Cliff Curtis játszik) erősen puhára veri.

 


Szóval a film kategóriája szerint családi dráma, de ez ne tévesszen meg senkit mert nagyon jól összevan rakva, nagyon jó maori reggae szól és tele van fasza tetkókkal.

Ráncosnyakú: 9,5/10 

KM: 8,8/10

2008-06-20 11:11




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr87526880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása