Thank you for smoking (2005)

Azt hiszitek hogy a bkv-ellenőrök, a politikusok vagy az ingatlanügynökök a világ legjobban utált népei? Hát nem, van meló, ami még ennél is gázabb, a dohány-lobbi szóvivőjének lenni Amerikában valszeg a világ legnagyobb szopása, gondoljatok csak bele. Az ember, akinek az a  dolga, hogy pozitív színben tűntesse fel a dohányzást, hogy minnél több embert beszéljen rá, hogy talk-showkban bizonyítsa, hogy nem is káros, hát, nem semmi lehet, valjuk be. Főhösünk, Nick Naylor ezt a feladatot látja el, élvezi is és igazán jó is benne, de azért nincs könnyű dolga.
A film persze egy nagyon görbe tükör, nagyon súlyos arcok vannak benne a médiából, a mamutvállalatoktól vagy más lobbi-szövetségektől (a fegyver-lobbista vagy az alkohol-lobista se semmi arc, és amikor ezek hárman összejönnek, az már az én cinizmusomnak is sok), szóval egy komoly társdadalomkritika van itt nagyon szórakoztató köntösben tálalva, kifiguráz ez mindent ami az amiknak szent, és ez tetszik:)

imdb

KM: 7,8/10
dr. KJ: 7.6/10 (adtam volna többet is mert betyáros film ez, de a vége az elbaszott)

2008-05-18 17:29




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr24475568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása