Sweeney Todd (A Fleet Street démoni borbélya; 2007)

Tim Burton-t mindig is súlyos arcnak tartottam, de most talán sikerült ebbéli hitemben még jobban megerősítenie, a manga-musical-thiller műfajmenevezés talán magáért beszél, ez a film extrakemény. A történet szerint visszatér Londonba Benjamin Baker (új nevén Sweeney Todd) akit 15 éve koholt vádakkal küldtek tömlöcbe, hogy távoltartsák bájos feleségétől, de most visszatér bosszút állni, amiben hű társa lesz London legrosszabb pitéiről híres Mrs Lovett.

A képi világ Tim Burton-höz méltó, átmenet a rajzolt és a valós világ között, figurái is inkább meseszerűen elnagyoltak, de nem csak ezért mangáztam le, vértől tocsogós jelenetekben nincs hiány, és legalább olyan szépen lassan bugyog ki minden vér az áldozatokból mint a killbillben, Depp a borbélyok véres isteneként csap le mindenkire, szóval nem egy egyszerű film ez, több párhuzam is van az oldboyjal, legalábbannyi rágódnivalót is hagy maga után, de nem spoilerezek.

Ami talán meglepő, hogy a musicel komoly, nem paródia (és mellékesen egy Broodway darabból lett átültetve filmre), funkciója van, és még működik is, a szereplők tök korrektek, Johnny Depp-et talán nem kell bemutatni, Helena Bonham Carter a másik főszereplő, karakteres fejét már láthattuk többször, de a többi szereplő is remek választás volt (azért Sacha Baron Cohen-en eléggé meglepődtem, de tök korrektül hozta a figurát), én nagyon pozitívan csalódtam ebben a filmben, úgyhogy mindenképp javaslom megnézésre.

KM: 8,7/10

dr. KJ: 8,5/10 (az éneklés néhol embert próbáló, de megéri)

Dr.Z: 8/10 (a dalbetétek néhol botrányosak, de ez nem a Tim hibája)

imdb

2008-05-16 12:45




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr53472396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.05.17. 23:46:30

Nagyon nagy film, pont ennyi pontot kapott tőlem is.
süti beállítások módosítása