Who Am I: Egy rendszer sincs biztonságban (2014)

whoami.jpg

Ugyan ínséges idők járnak ránk, azért néha felbukkan egy-egy érdekes film is, mint pl. ez a német trillér.
A hekkereket és krekkeret (van különbség köztük, de ebbe most ne menjünk bele itt nézz utánna inkább) a hálivúdi filmek hagyományosan ultrabénán jelenítették meg, ezen és  ezen a linken pl. találsz egy remek gyűjteményt a Hackerstől és a Swordfishen át a Bond filmek a valóságtól elrugaszkodott maszlagjairól. (Persze vannak kivételek pl. az általunk is bemutatott szintén német 23, ami valódi történetet dolgoz fel.)
Az okok egyértelműek, a valódi hekkelés unalmas és egyáltalán nem látványos, terminál ablakok és értelmetlen szavak gépelése, nyilván senki se gerjed erre a tv vagy a vászon előtt ülve.

moviehacking.gifhálivúdi hekkelés

realhacking.gifvalódi hekkelés

A hekkerek/krekkerek élete azonban a valóságban sem éppen kispolgári, viszont inkább nem akciófilmekbe, hanem nyomasztó trillerekbe való. A Who Am I a maga módján kicsit keverék, mert lesz benne némi jövés-menés de azért lényegében inkább trillér mint eksönmúvi.
Egy fiatal cracker és csapatának történetét meséli el, sok-sok kavarással, fordulattal, megtévesztéssel, nyomasztással és meglepően béna emberi döntésekkel. Bár közel sem tökéletes, érdekes, egyszerre vicces és depis hangulatú film.
A Who Am I egyébként jóval a hasonlóan Fight Club-os hatásokat realisztikus hekker sztorikkal keverő (és egyébként betyár) Mr. Robot előtt készült és lesz egy remake-je, gondolom Amerikában, hehe.
Simán NÉZZED MEGFELE, üdítően más a futószalagon érkező szuperhősös szarságokhoz képest.

dr. KJ: 8/10

2016-09-22 11:43




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr2211735285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.09.23. 17:22:51

Áruljátok el miért hypoljátok annyira a Mr. Robotot?
Az első évad se volt egy nagy eresztés, de ami a másodikat illeti, hát az egy nagy nulla. A feléig egy nagy átcseszés. Az utolsó részt még nem láttam, de nem tartom valószínűnek, hogy arra tartogatták volna a muníciót.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2016.09.23. 20:36:43

@Tibi !: sok minden miatt bírom, pl. pont az említett realisztikus hackelések, a Fight Club hangulat, zenék, stb. de hogy hypeolnánk? mégcsak nem is írtunk róla, szóval azért erős túlzás. a többiek mégcsak nem is nézik szerintem.

Netuddki. 2016.09.25. 14:02:20

@dr. K. J. phd.: Hát, a 2. évadban nem sok balatoni hekkelés volt.
süti beállítások módosítása