Special (2006)

Kicsit elegem van már a drámákból mostanság, de azért néha még becsúszik egy-egy. Ha mind ilyen lenne, mint a Special, akkor nem is lenne bajom a műfajjal. Ez a film ugyanis egy egyszerű történettel 80 percben olyan sok mindent mesél el, ami két-három másikat is simán megtöltene.
Az alapvetés szimpla: Les, a főhős (Michael Rapaport, szuperjó választás) egyszerű közterületfenntartó azaz parkolóőr. A srác egyszerű, mint a faék, mégcsak nem is boldogtalan de azért érzi, hogy valami nem stimmel. A képregényeket azért kedveli, van egy-két haverja is, kicsit visszahúzódó de jólelkű, tényleg semmi extra. Egy új gyógyszer tesztelésére jelentkezik mint önkéntes, amit kifejezetten az önbizalomhiányosoknak kísérleteztek ki. A gyógyszer azonban nem várt mellékhatással jár: Lesből szuperhős válik, méghozzá nem is akármilyen, simán repül, átmegy a falon, telepata lesz, ilyesmi...
Low budget film, ismeretlenebb színészek, a két író/rendező se csinált még semmi különöset és a Special mégis nagyon speciális lett. A monomániás őrületet egyik filmnek sem sikerült még így megfognia, ugyanakkor ennél sokkal több van a sztoriban: emberség, barátság, tisztesség stb. Sokszor vicces de semmiképpen sem vígjáték hanem elgondolkodtató, nem moralizáló, nem ítélkező, tényleg nagyon emberi történet jó színészekkel és érdekes hangulattal. ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8.5/10

2011-04-27 08:45




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr582856961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása