Connected (2009)

Láttam már a plakátját, ígéretesnek tűnt. Annyira azért nem lett beszarás mint vártam, de azért elég kafa apokaliptikus sci-fi/western rövidfilm a Connected. Dán csibészek heggesztették, volt vele meló rendesen. A sztorit nem is értettem teljesen, de nem is ez a lényeg, hanem a hangulat és látvány, az meg ahhoz képest, hogy very low budget eléggé ottvan.

Mindenképpen jó tendencia az, hogy fiatal, tehetséges és ambíciózus emberek kevés pénzből is fasza cuccokat raknak össze köszönhetően a technika fejlődésének.

Pont ezért a héten felkerül ide egy csomó rövidfilm, mert mostanában sok jót láttam, plusz lesz még Half-Life és oldszkúl Amiga cucc is.

Ezt meg érdemes megnézni fullscreenbe itten.

via száni

(Either JavaScript is not active or you are using an old version of Adobe Flash Player. Please install the newest Flash Player.)

 

2010-03-03 09:10




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr861803157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.03. 12:33:13

Hát, ember embernek farkasa, az utolsó utáni perc, save the earth, save the life, ilyenek. Jó vót, de azért ez nem egy-két filléres cucc volt ám. Ránézésre, bár nem vagyok tisztában a dán árakkal, olyan 100 ezer euró tuti megvolt a büdzsé, ha nem 150.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.03.03. 13:07:51

@efes: hát ők ezt mondják: "Connected is a unique short film, a sci-fi western with a tiny budget, but huge ambitions." A tiny budget persze relatív érték, lehet akár 100.000 EUR is :D

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.03. 13:23:10

@dr. K. J. phd.: Figyi, amióta Miki bácsi azon sajnálkozott, hogy ilyen kevés pénzből csak ilyen filmre fussa, mint ez a legutóbbi, azért vannak fogalmaim arról, egy filmesnek mit jelent a szerény költségvetés. :D (Itt 500 millióról volt szó, magyar forintban értve.)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.03.03. 13:50:42

@efes: értelek én, de ezeknél a filmeknél máshogy spórolnak. Az utómunkán, hangvágáson stb., amit ők maguk csinálnak meg rengeteget tudnak nyerni. A héten lesz még sok rövidfilm köztük a Half-Lifeosak, amik konkrétan 500 dollárból készültek el. Leforgatták egy sima kamerával aztán otthon a saját gépeiken megcsinálták az utómunkát, szuperprofin.
süti beállítások módosítása