Paprika (2006)

A jó anime egyben agyfasz is, messze túlmutat a nagyszemű, sipákoló lánykás és hosszúlábú szuperlegényes sztereotípiákon. A Paprika pontosan ilyen durván agyfasz anime, mert itt a látvány olyan döbbenetesen egyedi, elvont, értelmezhetelen és beteg, hogy csak nézel ki a fejedből és alig tudsz a történetre figyelni, pedig az is furmányos.
Pszichiáterek elmegyógyászati célra kifejlesztenek egy gépet a DC Minit, ami képes a beteg álmaiba, agyába behatolni. A szerkezet nyilván súlyos visszaélésekre ad lehetőséget, így eléggé beszarnak mikor ellopják az intézetből. A fiatal pszichiáternő az egyedüli kulcs mindenhez prötty prötty prötty
Valószínűleg mindenki álmodott már elképesztően beteg dolgokat, nade egy igazi elmebeteg miket álmodhat? A filmben rengeteg kattant rémálmot láthatsz méghozzá az animáció nyújtotta végtelen lehetőségek maximális kihasználásával.
Egészen egyedi vizuális világot, atmoszférát teremt a Paprika még a többi animéhez képest is. A történet is eléggé fura, mert nem is annyira sci-fi, ugyanis nem hiszem, hogy sokat kéne még várni egy valódi DC Minire, ha nem létezik már most is valami tokiói, sanghaji vagy arizónai kutatólaborban.
Szóval: ERŐSEN AJÁNLOM (mert az erős paprika az igazi, elnézést kérek, nem tudtam kihagyni, jaj :D )

dr. KJ: 8.5/10

2010-02-02 09:01




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr221720920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.08.25. 10:17:54

Meghalt Satoshi Kon, a film rendezője. Ő rendezte még a Perfect Blue című szintén nemsemmi animét is. 47 éves volt, RIP
süti beállítások módosítása