La vieille dame et les pigeons (Az öreg hölgy és a galambok; 1998)

Volt már itt szó a Belleville randevú című francia rajzfilmről, amit a szerkesztőségben (hihihi) mindenki nagyon szeret, az összes kolléga és kollegina 9,5 pontot adott rá a 10-ből. Ezért aztán szívből ajánlom hétvégi matinézásra a készítő, Sylvain Chomet korábbi rajzfilmjét is.

Az öreg hölgy és a galambok 98-ban készült, 22 perces, a fickó első önálló rajzfilmje, és a Belleville-t 5 évvel előzi meg. Nekem kicsit előtanulmány szaga van a nagy filmhez, nagyon hasonlóak a karakterek és a stílus. A sztori talán még jobban elborult, megfelelően súlyos és nyomasztó, humorosan és szórakoztatóan előadva. Ja, és itt bukkannak fel először a csúnya, kövér amcsik is, most Párizsba látogató túristákként.

Szóval érdemes megnézni, de végezetül lássuk, mit mondanának róla a kollégák és kolleginák.

"AJÁNLOTT!" Dr. Kukoricza, Daily Mirror
"Klafaság!" Kaka Mátyás, RezegaNews 

És végül, (de nem utolsó sorban) a film:


La vieille dame et les pigeons
Uploaded by XLanig. - Arts and animation videos.

 imdb

2009-03-28 13:11




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr241031108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása