How To Lose Friends & Alienate People (2008)

A két ünnep között csak és kizárólag vidám filmeket voltunk hajlandóak megnézni (néhány rossz hír és a stresszes év miatt) ami többé-kevésbé sikerült is, bár szilveszter este csak becsúszott az Adams aebler (Ádám almái) című film, ami a maga értelmezhetetlenségével még véletlenül sem tartozik a vicces kategóriába.
Vitáztunk ugyan, hogy a How To Lose Friends & Alienate People felkerüljön-e a Mozibabéra, de aztán a recept győzött.
Végy egy harmincas évei végén járó, randa és rendkívül irritáló brit kritikust (Sidney Young). Adj hozzá egy kis ízlést, kevés stílust és pofátlan humort. Keverd össze egy kis balfaszsággal és egy kis „Úristen, mi is legyek, ha nagy leszek???” életérzéssel (tegyük hozzá, hogy ez negyvenhez közel elég idegesítő) és kész is a barátait az őrületbe kergető, mindent elbaszó, de szerethető figura. Egy brit író (Sidney Young valódi memoárja alapján) aki egyszerre imádja és veti meg a celebek világát, és leghőbb álma bekerülni közéjük (tejóég, ez a tudathasadása vajon hogyan alakult volna itt Magyarországon). Cinikusan kritikus írásait a saját magazinjában jelenteti meg, felfigyel rá a Sharps magazin és felkérik, hogy dolgozzon nekik. Itt aztán van álomszép filmsztár, a saját anyját is kétforintért kiárusító manager, esetlen és naiv kolleganő, akibe aztán jól bele lehet szerelmesedni…
A durva humorral és érdekesen angol stílussal manipuláló amerikai Robert B. Weide első önálló rendezése ez. Nézhető film, persze messze nem a legjobb, amit eddig láttam, de ha egy kellemes, könnyű filmre vágysz, ez pont jó lesz.

vezérnyúl: 6.5/10


How to Lose Friends and Alienate People Trailer
Uploaded by waytoblue. - Watch feature films and entire TV shows.
2009-01-01 21:09




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr6852232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása