A History of Violence (Erőszakos múlt; 2005)

David Cronenberg nem semmi csávó, olyan bizarr filmeket csinált mint a Videodrome, a Meztelen Ebéd, az eXistenz, stb., lesznek is itt szép sorban.
A History of Violence jóval érettebb, visszafogottabb filmje, mint az előbbiek. Igazi hangulatfilm, ami mostanában új trend (pl. No country for old men, There will be blood stb.) Az ilyen művek vastag, szinte tapintható fílinggel támadnak, belenyomnak a székbe, és a végén sem könnyen eresztenek.
A történet itt nem túl komplikált, bár thrilleres csavarok azért vannak benne. A lényeg azonban a torokszorító kisvárosi realizmus, az elképesztően kidolgozott karakterek, a remek színészek. Kis előítéletem volt a film előtt (A pók miatt, majd arról is írunk,) de ha nem is ez a legjobb filmje, képes volt átlépni a bizarr-szörnyűséges látomásokból az egészen hétköznapinak tűnő, de nem kevésbé furcsa "igazi" világba.
ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8.3/10

2008-05-16 16:00




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr34472400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.05.17. 23:45:21

Bejött, de az Eastern Promises még jobban. Ha már újabb Cronenberg-film :)
süti beállítások módosítása