Little Miss Sunshine (A család kicsi kincse; 2006)

Kevés filmnek sikerül az igazi drámai mondanivalót humorral ötvöznie. A Little Miss Sunshine-nak sikerült, méghozzá nagyon jól.
A széthullóban lévő amerikai átlagcsalád (kiegészítve a feleség depis, öngyilkos hajlamú, meleg testvérével, és egy erősen heroinista nagypapával) egy béna VW busszal indul a kislány szépségversenyére. A családban mindenki defektes, az agymosott apuka tanfolyamot vezet veszteseknek, akikből győzteseket farag, hehe, anyuka talajtvesztett, a tinédzser fiú nem beszél és emós, a kislány pedig a szépségversenyre van rákattanva. Ehhez jön még anyuka tudós testvére, akit épp a pszichiátriáról hoznak haza, és a heroinista nagypapa. Kalandos roadmoviejuk egyszerre elgondolkoztató és iszonyat vicces.
Mindenesetre a végén a gyerekek szépségversenye elképesztő durva, és még egy csomó elborzasztó/idióta dolog történik velük. Egy darabka igazi amerikai álom, pff.
NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 8.2/10

2008-05-13 13:26




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr51466374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása