Lord of the Rings (A gyűrűk ura - rajzfilm; 1978)

Essék szó picit egy méltatlanul feledésbe merült, bár teljesen sosem befejezett Gyűrűk ura adaptációról.

A gyűrűk ura rajzfilm 30 éve készült, és egy elég kellemes darab, amit mindenképp érdemes megnézni. A mű 2 órás, és igen hányattatott a sorsa. A terv az volt, hogy feldolgozzák a teljes könyvet, 2 részben. Az első rajzfilm magába foglalja az első könyvet, illetve a második könyv első felét. A második darab szólt volna a többiről. Sajnos ez nem készült el, emiatt aztán az első rész is kicsit feleslegessé vált. Miért érdemes mégis megnézni?
Mert ez egy nagyon kellemes animációs alkotás, ami a maga modján szintén visszaadja a könyv hangulatát. A technika és a szereplők kicsit waltdisney-s stílus, de néhol meglepő és hatásos effektekkel van feldobva, pl. az orkokat élő emberek játszották el, aztán átrajzolták őket a rajzfilmes közegbe. Szóval az összhatás szép és kedves, sajnos a dolog befejezetlen, de aki ezzel a tudattal kezdi nézni, két órára belemerülhet Tolkien világába, ahogy azt 30 éve képzelték.

részlet a filmből (Gandalf és Szarumán találkozása):



imdb

Dr. Z: 7/10

2008-05-13 13:38




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr38466389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása