Lars and the Real Girl (Plasztik szerelem; 2007)

Az IMDb szerint Drama-Comedy, na én egy másodpercig nem nevettem ezen filmen.
A címbeli Lars neurotikus kisember, egy irodai dolgozó. Garázsban él, rendmániás, zárkózott. A házban bátyja él terhes feleségével, a szüleik meghaltak. Miután idióta munkatársa megmutatja neki a realdoll.com oldalt, ahol élethű szexbabákat lehet vásárolni, bekattan és vesz egyet magának. Az a tévképzete támad, hogy a baba egy brazil (!) származású mozgássérült (vö. tolókocsi) lány, akibe beleszeret. A szexbabás téma miatt  lehetne vígjáték is, de nem az, max. néhol helyzetkomikum adódik a baba miatt, de a film inkább depressziós, nyomasztó és lehangoló, még a happyenddel(?) együtt is.

Nem mondom tovább a sztorit, a film elgondolkodtató, a színészek rendben vannak (hello, Ryan Gosling!), a film lassú és kicsit unalmas és a vége zavarodott.

Érdemes lehet megnézni, bár neurotikusoknak, depressziósoknak nem ajánlom.

dr. KJ: 7.2/10

Kakamatyi:
Na, én is megnéztem, és arra jutottam, hogy a készítők szándéka szerintem eltér attól amit, mi itt ejrópában normálisnak tartunk, a tipikus amerikai "ló másik felére történő pottyanás" tipikus esete ez, mikor is egy sérült embert nem tartunk sérültnek, mert az megbélyegző, elfogadjuk, bármennyire is beteges az ő kényszerképzete, és támogatjuk abban, amit ő normálisnak tart (jelen esetben, hogy szűzies, keresztényi kapcsolatot ápol szerelmével, a gumibabával) akkor is, ha az kicsit eltér az átlagostól. Hát menjetek ti a halál faszára, hol normális dolog ez? és szép, hogy ebben egy egész város támogatja, csak a realitást nem sikerült megfilemesíteni, egy ilyen lényt a társadalom kivet, és nincs visszatérés, a kedves lányka sem az ilyen arcokra izgul, főleg nem az ameriakai ultrakonzertvatív kisvárosban. Ok, a színészek tök rendben vannak, a főszereplő meg kimondottan korrekt, de a mondanivaló és a végkifejlet nekem hamis, egy valós probléma hamis ábrázolásával megint nem azt sikerült elérni, amit kéne. Písz.

KM: 6/10

2008-05-07 14:44




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr62458428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.05.07. 15:35:54

Belenéztem a realdoll.com-ba.
Nem semmi.
Ez tényleg nem tűnik olyan vidám alapsztorinak

boni 2008.05.07. 16:50:41

na en ezt ugy egy honapja kaptam a kezem koze aztan tizpercutan ki is vettem a lejaccobol majd a 'filmek amikkel megszoptam' dobozba raktam egy laza mozdulattal...

boni 2008.05.07. 18:01:45

eddig nemvoltam tudataban de ha ezzel merheto akkor afeneeegyemeg igen :)

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.05.11. 10:41:01

megnéztem és sajnos attól tartok, hogy ezek tényleg romantikus-megható-vígjátéknak szánták, az elfogadásról, meg a szeretetről, meg hogy mindenkinek vannak kisebb hibái, dehát attól még szeretetre méltó, igen, attól tartok, hogy ez a film betegebb, mint amennyire te gondolod, de főleg az alkotói.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.05.11. 12:12:34

értem én a bajod, csak kicsit túl komolyan vetted a filmet. egyébként nem volt véletlen a 'beteg' cimke nálam se.
a kicsaj aki belezúg valóban értelmetlen, és nem ez a egyetlen túlzás. de hát ez egy fiction film, nem pszichológiai dokumentumfilm, ne felejtsd el.
süti beállítások módosítása