Kubo and the Two Strings (Kubo és a varázshúrok; 2016)

kubo-and-the-two-strings-is-a-film-that-will-be-appreciated.jpeg

Stop-motion bábfilm a CGI mesék dömpingjében mindenképpen érdekes vállalás, főleg, hogy teljesen amerikai produkció miközben a régi japán mesék hangulatával és látványával operál.
Kubo, a félszemű kisfiú beteg anyukájával éldegél egy tengerparti sziklabarlangban. Különleges mesemondó képességét a közeli falu piacán mutatja be, bár a történeteket befejezni sosem tudja. Kubo családja azonban sötét titkokat rejt...
A film tulajdonképpen egy hommage a japán kultúra és mesék iránt. Szeretettel és tisztelettel nyúltak mindenhez, bár a humor és Kubo kistini faszkodásai erősen amerikaira sikerültek, persze nyilván direkt. Semmiképpen sem zavaró, de azért senki se Miyazakit várjon tőle.
Remek látványvilág, a japán meséket kiválóan megidéző hangulat, a karakterek hangjait Charlize Theron, Ralph Fiennes, Matthew McConaughey stb. keltették életre, szóval ne egy lowbudget dologra gondolj. A rendező (a Coraline, a ParaNorman és a Doboztrollok animátora) Travis Knight kimaxolta a stop-motion technikát, pl. több száz 3D nyomatból készítették el a bábok arcvonásait.
A stop-motion technika amúgy remek dolog, pl. a Fantasztikus róka úrnál nagyon sokat tett hozzá a hangulathoz. Itt viszont semmi sem magyarázza meg azt, hogy miért ezt a technikát használták, ugyanis a látvány és a karakterek mozgása annyira profi, hogy nem lehet megkülönböztetni a sima CGI animációktól, ráadásul használtak CGI-t is sok helyen. Akkor viszont mi értelme van?

Na mindegy, Kubo meséje felnőtteknek és nagyobb gyereknek is rendkívül szórakoztató, látványos és hangulatos, igazi NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 8.5/10

2016-12-16 11:20




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr8312051589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása