Predestination (Időhurok; 2014)

2013_04_23 predestination_0677_{053bcd80-9984-e311-8492-d4ae527c3b65}.jpg
B. barátom nyomására előbbre vettem a megnézős listán ezt a fura ausztrál sci-fit, és nem is csalódtam. Az Időhurok ugyanis erős hangulattal, remek színészekkel támad, a történet pedig elég fura ahhoz, hogy végig is nézd, sőt, akár izguld is.
A sci-fi klasszis Robert A. Heinlein által jegyzett eredeti "All You Zombies" c. sztorit kicsit felturbózták az író-rendező Spierig testvérek, de a lényeghez nem nyúltak. Heinlein az időparadoxon témához nem tesz hozzá semmi újat, az időutazás témájának és annak következményeinek emberi és érzelmi megközelítése azonban annyira egyedi és érdekes, hogy mindenki élvezni fogja még akkor is, ha egyáltalán nem sci-fi rajongó.
Az egyedi hangulatú történeten kívül nagyban köszönhető ez a három (fő-)szereplőnek, -nak, akit mindig is kedveltem és most is remek, akit bár eddig nem ismertem jól hozza az amúgy nehéz szerepét, és , aki mindig is jó érzékkel választott mellékszerepeket magának.
Időutazós-krimi-trillér lévén ne várd tőlem, hogy túl sokat eláruljak a sztoriról, legyen elég annyi, hogy nem a nagy csavaroktól (bár valakinek az is lehet benne) lesz érdekes, hanem a már-már ókori drámákhoz hasonló tragédiáktól és csapásoktól amik a főszereplőket érik. A nagy kérdés pedig még mindig az, hogy a tojás vagy a tyúk volt előbb?
Nők és férfiak, sci-fi fanok és nem sci-fi fanok egyaránt bátran nekiugorhatnak mert nem fognak csalódni.
NÉZZÉTEK MEGFELE!

dr. KJ: 8.7/10

2014-11-26 09:00




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr306933011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása