The Best Exotic Marigold Hotel (Keleti nyugalom; 2011)

best_exotic_marigold_hotel_xlg.jpg
A szociodrámák, lehúzós thrillerek és egyéb szörnyűségek után felüdülés jóleső és mégis értékes filmet nézni. A Marigold Hotel pontosan ilyen: jól fog esni és még el is gondolkodtat.
A filmszínészek olyanok mint a modellek vagy a popsztárok: csak a legjobbak maradnak meg 30-40 éves koruk után, a többiek eltűnnek. 60 és 70 fölötti színészeknek pedig szinte nem is készül értékelhető, szerethető film.
Az adósságot is elkövető John Madden elképesztő gárdát rántott össze: Judi Dench, Bill Nighy, Tom Wilkinson, Maggie Smith, Penelope Wilton, Ronald Pickup, Celia Imrie és persze Dev Patel. Színészei legugranak a vászonról/képernyőről annyira elemükben vannak az rikitó színű indiai díszeletek között. Öröm nézni, hogy az idős színészek milyen jól elvannak, feltéve, ha a forgatókönyv értelmes és értékes.
A különböző élethelyzetekből Indiába utazó nyugdíjas brigád olyan sztorikat mesél, amiket nem szokás filmen bemutatni. A kínlódó házaspárok, megkeseredett és kiállhatatlan személyiségek, magányos özvegyek, öreg buzik, hisztériás vénségek: nem éppen hálivúd kedvenc karakterei. Itt azonban nagyon jó arányérzékkel, oldszkúl angol humorral és sok szeretettel remek filmet kanyarítanak köréjük.
A Marigold Hotel egyszerre kaland-, utazásos- és romantikus film, dráma, vígjáték és fekete humor. Persze nem tökéletes, de nem is baj: szívmelengető és hangulatos, látványos és elgondolkodtató, néhol kicsit szirupos és moralizáló, de végig nagyon jóleső két órád lesz, ha megnézed. Mert érdemes!
NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 8.2/10

2012-07-16 12:55




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr494659742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

majdazténtudom 2012.08.30. 13:45:42

Kb annyit tudtam a filmről korábban, hogy létezik, de meggyőztél, megnéztük asszonnyal és nagyon tetszett. Tökéletesen foglaltad össze a kritika végén, hogy milyen film, de ha tömörebben akarnám: nagyon szórakoztató és nagyon aranyos film. :)

majdazténtudom 2012.08.30. 13:51:15

Annyit fűznék még hozzá, hogy "Yes, very very pasteurized!" :D

l_andras 2013.02.07. 01:59:58

Az ajánlótok felkeltette az érdeklődésem és megnéztem. Köszönöm a tippet! Remek film kikapcsolni a hétköznapokat és feltöltődni az élet derűsebb oldalával.
süti beállítások módosítása