The Guard (A guardista; 2011)



Az utóbbi idők legjobb filmje, sőt, mindenképpen az elit 9 pontosak társaságának tagja ez az őrült ír krimi-akció-komédia. Hangulatát tekintve messze túlmutat mondjuk a Hot Fuzzon és a Intermission-ön, az operatőri munka pl. lenyűgöző, és itt a humor is sokkal súlyosabb. A színészek remekek, a főszereplő Brendan Gleeson zseniális, Don Cheadle hozza a formáját, Liam Cunningham-nek meg nincs nehéz dolga, mert azt csinálja amit mindig: bunkó angol bűnözőt alakít. Az atmoszféra igazán ír és igazán vidéki: eső, hideg, felhők és unalom. Ebbe a milliőbe durrantanak bele a fél milliárdos szállítmányt váró drogkereskedők. A helyi, elképesztő humorral és egészen egyedi elképzelésekkel operáló rendőrőrmester azonban a helyzet magaslatán van, és két kurva után a gaz bűnözőket is rendbe rakja... ám nem egészen úgy ahogy gondolnád!
Zseniális film, egyszerre szórakoztató és nyomasztó, elrugaszkodott és reális, naturális és vinnyogva kacagtatós. A mocsok humor, az egészen elképesztően rasszista beszólások és erős társadalmi körkép: furcsa mixtúra, ami remekül működik.
MINDENKÉPPEN NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 9.5/10

2011-11-15 10:43




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr533384240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubik 2011.11.22. 14:20:21

köszi a tippet, meglessük
süti beállítások módosítása