Last Night (2010)

Figyelem: ebben a filmben Nem lesz semmi erőszak, nem ölnek, beleznek ki senkit, nincs benne rejtély, se thrillér, se fantazi, én szóltam! Cserébe lesz egy jól megcsinált film egy nagyon is mindennapi helyzetről: a csábításról és kísértésről.
Egy átlagos fiatal házaspár (Keira Knightley, anorexiás rondaság és szar színész is plusz Sam Worthington mint férj, ő tök jó) két egymást követő éjszakáját látjuk. Egy céges partin a feleség erősen féltékeny lesz a férj új munkatársnőjére (Eva Mendes, nyamm). Másnap a férjnek el kell utaznia a városból, pont az új kollégával, a feleség pedig ki mással futna össze reggel mint a rég nem látott francia exével...
Az érzelmi vs. szexuális megcsalás, rossz döntések és boldogtalan viszonyok, házasság vs. szabadúszás, monogámia vs. ösztönök: finom, feszültséggel teli, szépen fotózott, erős atmoszférával operáló film a Last Night. Rendezője persze nő, Masse Tadjedin, ezt kb. fél óra után simán megmondtam. Csak női rendező képes megfogni az érzelmeket ilyen finomsággal, nem is fogsz csalódni.
AJÁNLOTT minden felnőttnek, párkapcsolatban vagy házasságban élőnek, egy pohár borral a kézben, megfelelő hangulatban.

dr. KJ: 7.6/10

2011-07-22 11:54




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr313083136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vezérnyúl 2011.07.23. 14:10:08

hosszas vitákat idézhet elő a film, hogy vajon az érzelmi vagy a tényleges megcsalás a rosszabb, jó film, kicsit hosszú, és ez a Keira nagyon ronda csaj...

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2011.07.24. 04:21:49

Hasonló darab: www.imdb.com/title/tt1474889/
(ha már a Trust-tól ennyire elájultatok, annyit ez is tud simán)
Már csak Dax Shepard drámai szerepben okán is érdemes.
süti beállítások módosítása