Meisjes (The Over the Hill Band; 2009)

Az EuroCine-n láttuk ezt a belga filmet és nem csalódtunk. Egyszerre vicces és borzasztó, kellemetlen és elgondolkodtató, igazi európai dráma, szerencsére sokkal-sokkal több viccel mint általában az ilyesmi cuccok.
Claire 70 éves, jó karban van. Férje halála után kitalálja, hogy összeáll két hasonló korú barátnőjével, hogy újból megalakítsák a fiatalkori lánybandájukat. Két fia közül az egyik, Sid amúgy is zenész és csóró is legalább kap egy kis pénzt tőlük, bár ő a tratyi r'n'b vonalon mozog, sebaj, majd ő meg a haverjai tolják alájuk a zenét, oszt jó lesz. Sid elég kiállhatatlan, némileg alkoholista viszont rendkívül szórakoztató csóka, Claire és a nyanyák sem akármilyen népség, úgyhogy lehet röhögni jókat.
A próbaterem és a zenészek, sőt a hangszerek és a cuccok mind valóságosak, sőt még egy FLStudio-t és Ableton Live-ot is láttam Sid laptopján, törekedtek a realizmusra, ez dícséretes. A figurák és az őket alakító színészek nagyon eltaláltak, a hangulat és zenék is profik.
Nem hazudtolhatja meg európai vérét azonban a Meisjes, mert a sok mókától nem lesz vígjáték max. viccesebb dráma. Az öregek mindennapi bajait megkapjuk rendesen és természetesen a heppiend is elmarad, amitől a végén jól lehúzva jössz ki.
Mindentől függetlenül jófajta film ez, kicsit fáj, de azért vicces is. ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2011-05-20 09:23




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr262913551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajen 2011.07.23. 18:28:01

Sajnos nem találok hozzá angol feliratot, csak hollandot.
süti beállítások módosítása