Czukor Show (2010)

Ritka madár nálunk a magyar film, mert általában vagy szocio-horrorok amikből bőven elég párhavonta/ félévente egyet megnézni vagy pedig szimplán szarok. A Czukor-Show-nak se sok esélyt adtam, Árpa Atilla bazmeg?
Mégse volt rossz a film. A történet olyan egyszerű és realista, hogy akár meg is történhet(ne): egy átlagos(?) Balázs/Maunika Show felvételén járunk. A szereplők egyfelől a műsor készítői, a hiperaktív felvételvezetőtől a köcsög producerig (Árpa kb. magát játsza) és persze maga Czukor akárki, a műsorvezető és debil felesége. Másfelől egy egészen eszement "vendégsereg", akik a legjobb magyar szociohorror hagyományoknak megfelelően borzasztóak.
Óvatosan, de érezhetően moralizál a sztori, alapvetően a műsor készítői és a "vendégek" közötti ellenpontozásra épül. A színészek általában okésak, főleg Anger Zsolt (pl. Nyomozó), Vasvári Emese, Simicz Sándor és Szabados Mihály akik kimagaslanak de a többiek is elmennek.
A lényeg, hogy egy egészen nézhető, tartalmas magyar film a Czukor Show, sok újdonságot nem mond el a kibeszélőshow-k világáról, de azért nem fog jól esni senkinek. Simán AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.7/10

2011-03-27 12:00




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr562775099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása