B filmek, amiket már sosem verek ki a fejemből vol. 2



Vannak még bés borzalmak raktáron, bár már az első adag is nagyon erős volt. Most sok horrorral, kattanyj oszt rettegj!


Tetsuo - Iron Man (1986)

[Tecuó - A vasember]
Na hát akkor itt van ez japán istenverése, ami hozzánk persze magyar alámondásos VHS kazin jutott el, bár ne tette volna. A Tetsuo valójában művészfilm vagy mi, annak viszont erősen hűbazdmeg kategóriájú. Egy órás fekete-fehér furmányosság a cyberpunk, a horror, a pornó, a scifi és még sok más műfaj keveréke. Van benne acél fúrógép-fasz, ipari zajzene szörnyűségek, vas- és faszverés, robotkezű kekszies nők, meg ilyenek. Egy igazi kultklasszik ándörgránd izé, ettől függetlenül jó nagy faszság, de hogy felejthetetlen, az biztos.

 



The Gate (1987)

[A kapu]
Ez a kanadai-amerikai bénaság a zenéje miatt ragadt meg bennem, ugyanis vicces metált toltak ám a démonos horror alá ám a csibészek! Három kölök valami lyukból démonokat ereszt ki, hogy aztán mindenkire ráhozzák a frászt! A rendezője pedig: Tibor Takács höhö!



From beyond (1986)
[Tágra nyílt elme, bezonyám!]
Szegény H. P. Lovecraft (akit egyébként igen kedvelek) szerencsére sosem látta ezt a sci-fi horror borzalmat. Merthogy jófajta novellájából sikerült olyan gagyi gore filmet készíteni, hogy még gyerekként is nevettünk rajta, persze közben azért be voltunk szarva kicsit, dehát valahogy tényleg nem volt elég félelmetes. Ez persze köszönhető annak is, hogy az alámondó nő(!) közben olyan kifejezéstelen hangon mondta az okosságokat, hogy az remekül ellenpontozta a filmbeli szörnyűségeket. Márpedig szörnyűség, na az volt itt elég, egy igazi faszfejtől kezdve mindenféle extra gumiszörnyek (amik például nagyban hatottak a Half-Life című nagysikerű játék tervezőire is) aki előszeretettel kapták/ nyelték le illetve köpték vissza a statisztákat, rettentő színészi játék, vér és belek, sötöbi.

 


Re-Animator (1985)
[Reanimátor, ezt legalább nem spirázták túl a magyar címadók]
Ha már Lovecraft, akkor itt a másik díszpinty. Az eredeti sztoriból itt se sokat hagytak meg, meg egyáltalán Lovecraftból jó filmet csinálni piszok nehéz feladat. Halottakat életre keltős, vérfröcsögős móka ez is, de az kétségtelen, hogy fostunk tőle. A tálcán röhögő levágott fej talán a csúcspont. "Legjobb" részek itte:



Convoy (1978)

[Konvoj]
A sok véres darabolós cucc után jöjjön egy békésebb film. Kölökkoromban meg voltam veszve a kamionokért, csőrös/lapos orrú, Kenworth vagy Peterbilt, Matchboxban is ezek voltak a sztárok. Nem csoda, hogy a kamionos filmek nálam menők voltak. Fogalmam sincs már, miről szólt a Konvoj, de sok kamijózsi volt benne, meg híró, meg üldözés, meg bunyó meg mittomén.



Lesz még!

2011-03-20 09:28




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr972754259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajen 2011.03.20. 10:33:55

Fú ebből a The Gate-ből láttam részeket még 10 éves korom alatt, és máig bennem ragadt, annyira fostam tőle. Nem ebben van, hogy kidől egy fa a kertjükben, és onnan jönnek fel a rémek? Meg a tapéta alatt mászkáló szörnyek maradtak még meg. Na, azonnal beszerzem, jó kis film ez, ideális kisgyerekijesztgetős.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.03.20. 12:04:58

A Konvoj inkább a nuwesternek egyik előképe lehet, és mondjuk a Szelíd motorosokkal és a Száguldás a semmibe című alapvetésekkel lehet egy napon említeni. neki köszönhető a kamionokon annak idején tömegekben megjelenő gumikacsa, valamint a CB-rádiózás divatba jövetele is (részben, persze). Minden országúti rendőrt Mocsok Lylenak hívtak akkor. Ernst Borgnine.
süti beállítások módosítása