Rubber (2010)

Ki az az eszement idióta, aki egy gyilkos gumiabroncsról készít filmet? Hát persze hogy Mr. Oizo azaz a francia Quentin Dupieux, aki már volt is nálunk régebben bár akkor még zenészként.
A tömeggyilkos gumiabroncs nem is eszement ötlet ám mint gondolnád, olyan elődei voltak már mint Stephen King autója vagy egyéb gépei, vagy fajtársa, a gyilkos koton. Persze Quentin filmjében Robert, a gumi nem is igazán főszereplő. A főszerepben az értelem-nélküliség és a baromkodás áll, nomeg gyakorlatilag a rendező összes kedvenc filmje a Zongoristától az E.T.-n át a Bates hotelig, vagy Sergio Leone akármelyik cuccáig.
Kár lenne történetet mesélni egy olyan filmről ami már az elején leszögezi, hogy totál értelmetlen. A Rubber mégis sok szálon futó faszság, pl. egy rejtélyes múltú és szexi csajszi akibe Robert totál belezúg, az eszement seriff és okos rendőrei, a "nézők" akiket mérgezett pulykával ölnek meg, a "Mester" jobb keze, az öltönyös és kerékpáros idióta és persze a tolókocsis "néző" aki keményen beleszól a történet alakulásába.
A profin fotózott, alig 500.000 dollárból forgatott Rubber igazi csemege a filmbuziknak, sznoboknak és fejlett humorérzékkel rendelkezőknek és igazi kínszenvedés az átlagos nézőnek. Döntsd el te, hová tartozol!

dr. KJ hö/10

2011-03-18 16:45




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr412750558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása