Burke and Hare (2010)



Burke és Hare létező sorozatgyilkosok voltak. 1828 és 29 között 17 embert öltek meg és adtak el az Edinburgh-i Medical College-nek anatómiai boncolásokhoz. Dr. Robert Knox a College professzora hullánként 5 fontot fizetett a friss hullákért ami akkor jókora summa volt. Tevékenységükről tudott Hare felesége és (az eredeti sztoriban) Burke szeretője is. Sajátos ölési módszerük a "burkolás" pedig később országosan elterjedt szóhasználattá vált.
Elég morbid sztori és mégis igaz, bár nyilván a Burke és Hare nem dokumentumfilm hanem idióta humorral és morbid hulladarabolással teli baromkodás. A két főszereplő ismert komikus, Simon Pegg-et nem kell bemutani senkinek és Andy Serkis is jól ismert figura.
Valahol félúton a Monty Python-féle morbid ábrázolásmód és a könnyed vígjátékok között helyezkedik el a film. Kétségtelenül szórakoztató de azért belsőségekben és feldarabolt hullákban is bővelkedik, úgyhogy csak óvatosan, evés közben nem jó ötlet.
A sztori és a díszletek, a remek színészek és jó hangulat miatt simán AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.8/10

2011-03-05 23:27




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr742713931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása