Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kinsey (2004)

Amerika az ostoba és bigott álszentség és prűdség fellegvára mind a mai napig. Milyen lehetett akkor mondjuk a 40-es 50-es években? Gondolhatod, hogy brutál.
Alfred Charles Kinsey (1894 – 1956) amerikai biológus volt az első, aki tudományos felmérést végzett el sok ezer nőn és férfin. A Kinsey-reportnak is nevezett két kötet külön vizsgálja a férfiak és nők szexuális viselkedését. A botrányos könyv alapvetően felforgatta az Amerikát, olyannyira, hogy még az Amerika-ellenes Tetteket Vizsgáló Bizottság is foglalkozott vele, mondván, hogy kommunista provokatőr és felbújtó, aki az ország romlását akarja elérni.
Kinsey maga is fura figura. Bevallottan biszexuális, rendkívül szigorú, bigottan vallásos családból származó tabudöntögető, megszállott kutató volt, aki elképesztő távolságtartással tudta végighallgatni akár egy szexuális ragadozó, pl. egy pedofil történeteit is.
Kinsey kutatóbiológusból akkor fordult a szexualitás felé, amikor is rájött, hogy az egyetemen tanuló fiatalok nagy részének egész egyszerűen fogalma sincs a szexről. A félretájékoztatás, ostoba és bigott könyvek, a prűd szülők teljes homályban hagyták az akkori fiatal nemzedéket. Általános tévhit volt pl. hogy a maszturbálás epilepsziához, vakságoz és elmebajhoz vezet. Óráit hihetetlen érdeklődés övezi, ezután dönti el, hogy az emberi szexualitást fogja tudományos eszközökkel kutatni.
Biográfiája érdekes és gondolatébresztő film, egy kor erős lenyomata és egy tudományág születésének jófajta krónikája. Remek színészek, jó hangulat: ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8.2/10

2010-12-31 10:04




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr952548438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása