The Joneses (2009)

Azért vagy itt, hogy életstílust árulj. Ha az emberek akarnak téged...
azt fogják akarni, ami neked van.

Valami reklámos blogon vagy hol láttam ennek a filmnek az ajánlóját és valóban, szakmabelieknek kötelező a Jonesék megtekintése. Bár nem mentes sem béna moralizálástól, sem némi romantikától, sem heppiendtől és kliséktől, a film magja mégis érdekes és komplex. A film tagline-ja tömören elmondja, mi is a lényeg: Nemcsak élik az Amerikai Álmot, hanem el is adják.
Jonesék, a tökéletes "család" azért költözik be egy gazdag környékre, hogy életstílusukkal eladják a spéci termékeket. A férj pl. autót, elektronikai termékeket, sporteszközöket, a feleség ruhákat, illatszereket, élelmiszert és bútorokat, a fiú számítógépes játékokat, konzolokat, szeszt, cipőket, kütyüket, a lány kozmetikai cikkeket, mobiltelefont, stb.
Ez a fajta rejtett, manipulatív reklámozás illetve eladás remekül működik a felső-középosztály illetve a stílus néküli gazdagok körében, hiszen ezen emberek elsődleges célja a teljes hasonulás. Azaz, hogy az általuk sikeres, menő és irigyelt példaképeknek gondolt egyedeket (lásd Jonesék) lemásolják, ezáltal ő maguk is sikeres, menő és irigyelt egyedekké válnak, tovább is van, nézzed meg.
Dévid Dácsovni és Demi Múr (közben jutott eszembe, hogy én igazából egy jó filmben se láttam őt, itt azonban nem volt vele gond) elsőre érdekes párosnak tűnnek, valójában teljesen rendben vannak. A film elmondja amit akar bár túl messzire nem mer elnézni, a producerek is boldogak, mert van benne sírás, szerelem, dráma, klisék és heppiend és a cégek is örülnek, mert van benne sok Audi, plazmatévé, HTC mobil és Yves Saint-Laurent cucc.
AJÁNLOTT és feltétlen kóstoljátok meg a Wataru gyorsfagyasztott sushit, mert kurvajó!

dr. KJ: 7.4/10

2010-11-14 11:45




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr202447722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mergenc 2012.06.15. 22:20:21

Elvileg Djúhovni, bár ezt gondolom, mindenki leszarja.
A Moore múrozása viszont kimondottan hunglish, mórnak ejtendő biza. Most leltem a blogot és ráfeledkeztem, gondoltam, legalább ennyit segítek. ;)

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2012.06.16. 09:57:51

@mergenc: ó egy grammar nazi? na olyanunk se volt még, örülök!

mergenc 2012.06.16. 10:14:01

@dr. K. J. phd.: Kulturgestapós, ha szabad kérnem! :)
süti beállítások módosítása