Chasseurs de Dragons (Sárkányvadászok; 2008)



Arthur Qwak
francia író-rendező agyszüleménye ez a lökött egész estés 3D animáció. Egész kis franchise lett belőle hiszen a film egy sorozatból készült, plusz van több játék is. A 3 főszereplő nem semmi arc, itt van Lian-Chu a kínai(?) melák aki nemcsak a sárkányölő fegyverekhez hanem a kötőtűhöz is remekül ért, azaz köt mint állat, aztán Gwizdo a kis nyomi haverja aki a csapat esze plusz Hektor a nyúlkutya vagy mi. Közben felbukkan Zoé is, aki persze királylány, naná.
Szóval ők a sárkányvadászok egy egészen stílusos (lebegő sziklák, Cameron úr, hellómi?) futurisztikus-középkori fantasy/mese világban. A látvány és a CG egészen remek, a rengeteg ötlet és poén szórakoztató felnőtteknek is (nem hiszem, hogy lenne szinkron hozzá, pedig 8 év felett gyerekek is nagyon élveznék, vagy van?). Fasza a zene is, meg a hangulat is, egyetlen gikszer a gyengus sztori, dehát annyi baj legyen. Nem kell itt semmit komolyan venni, baromkodás ez, látványos-idióta mese, a történeten nem sok múlik.
Simán AJÁNLOTT gyerekkel vagy anélkül is!

dr. KJ: 7.8/10

2010-09-30 19:03




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr502335371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.01. 13:51:46

A lebegő sziklák régi dolog: én asszem valamelyik Hayao Miyazaki filmben már láttam, talán a Laputában?

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.10.01. 15:24:03

@efes: A Laputában (azaz a Castle in the Skyban) gépek tartják a cuccot a levegőben ha jól emlékszem, de mindegy is, mindenképp nem mai ötlet
süti beállítások módosítása