Soul Kitchen (2009)

A Soul Kitchen az igazi fekete komédia, a germán szocio- horror és az igazán nevettető idiótaság keveréke.
A főszereplő görög- német Zinos (Adam Bousdoukos) pokoljárását követhetjük végig, lesz súlyos sérv, megcsaló barátnő, gengszter haverok, börtöntöltelék hamiskártyás testvér (Moritz Bleibtreu), pszichopata ám nagyon ügyes séf, rendőrök, adóhatóság, gyógymasszőr Gryllus Dorka és még ki tudja miféle csapások.
Mindez Zinos spéci ipari hangulatú éttermében a Soul Kitchenben zajlik nagyrészt, ahol a kezdeti rántotthús-panírozott halpép-sült krumpli kombinációból kifejezetten elit étterem és felkapott szórakozóhely lesz, hogy aztán izé...
Nem spoilerezek, a lényeg, hogy a film nagyon jó hangulatú, egyszerre vidám és szórakoztató ugyanakkor szociohorror is, mert a németeknél sem mindenkinek fenékig tejfel az élet.
A történetet körbelengi a realitás, hogy aztán valami elképesztő vicces hülyeséggel agyoncsapja, ez a török-német Fatih Akin rendező (Auf der anderen Seite, Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul, Head-On, Solino stb.) receptje. A happy-end is amolyan európai-török, happy is meg nem is. Érdemes a csávóra odafigyelni, mert csinált már és remélem csinálni is fog fasza cuccokat.
Szórakoztató balkáni-keleti-európai és mégis nagyon német baromkodás, remek színészek és atmoszféra: NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 8.5/10

2010-08-23 09:26




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr732240458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.08.23. 12:28:23

ezt én is láttam, eccer nézhető, de ha nálunk is ilyenek lennének a közönségfilmek, azt bírnám.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.08.23. 15:09:38

@kakamátyás: teljesen okés volt vasárnapi csillírozáshoz és az jó
süti beállítások módosítása