Panique au village (Pánikfalva; 2009)



Volt pár eszement animáció már itt (pl. a $9.99) azonban a Pánikfalva magasabbra teszi a mércét. Ez a bizarr, abszurd, kretén, viccesen idióta stop-motion belga/francia film teljesen egyedi világával abszolút kilóg minden hasonló próbálkozás közül.
A három főszereplő, a ló, a cowboy és az indián és persze a többi karakter és tárgy is mind plasztik játékok, olyasmik, amiket a terepasztalokhoz szoktak használni. A történet szürreális faszság, van benne elfelejtett szülinap és 50 millió tégla, búvárszörnyek, meg ilyesmi de kb. mindegy is. Ami a lényeg, hogy ennyi vizuális geget, barom poént, fárasztó idiótaságot ritkán látsz egy filmbe összesűrítve, passzoló (kretén) zenével, remek látvánnyal megspékelve.
Nem tudom elképzelni se kinek készült a Pánik, mert messze túlmegy a Szauszpark vagy Simszonsz humorán, de még talán Monty Pythonékon is, egészen a dadaizmusig. Akkor fogod élvezni ha felkészülsz arra egészen döbbenetes kreativitásra és baromságra amit nyilván erős drogok hatása alatt összehordtak a készítők.
Nem tudok ennél sokkal több okosat mondani, téglára fel oszt NÉZZED MEGFELE ha bírod!

dr. KJ: 8(?)/10

2010-08-16 14:58




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr12225626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása