Unthinkable (Elképzelhetetlen; 2010) és Traitor (Áruló; 2008)

Unthinkable Az tény, hogy az amerikaiak imádnak moralizálni. Az is tény, hogy imádják a terroristás filmeket. Ebből következik, hogy egy moralizálós-terroristás Unthinkable telitalálatnak tűnik a kasszáknál. Ha mégsem lenne az, akkor annak egyszerű okai vannak: súlyos film ez és bár sokszor moralizál, olyan dolgokat feszeget amit az amcsi gyomornak nehéz lehet bevennie.
Az őrült arab terrorista (Michael Sheen, kurvajó) atombombákkal fenyeget meg három nagyvárost. Hagyja elfogatni magát, pedig mivel maga is katona volt, tudja, hogy mi vár rá: kínzás. Sok kínzás. Sőt, halálra kínzás. A katonaság, az FBI meg a fasz tuggya milyen szervezetek rögtön ráugranak a dologra, többek között Helen Brody ügynök (Carrie-Anne Moss, nemcsak ő hanem a karaktere is borzalmas) és a kínzóspecialista 'H' (Samuel L. Jackson, okés) hogy kiszedjék a terroristából hol a szajré, feltéve ha egyáltalán létezik. És akkor jön persze a főattrakció, méghozzá az, meddig lehet elmenni a kínzásokkal ha egy ezrek-tízezrek életét fenyegető terroristáról van szó...
Nem is mondom tovább, elgondolkodtató és zavarba ejtő film ez, azt elhiheted. Semmiképpen se jó, de AJÁNLOTT, mert ott fog motoszkálni az agyadban egy darabig, mert közel sem egy értelmezése van a dolognak.

dr. KJ: 7.7/10



Traitor: Ha már moralizálós-terroristás nap van akkor jöjjön egy másik is. A kavarás, a hazugság, ölés-lopás-csalás és bármi más megengedett a terrorizmus elleni harcban, ez nem is kérdés. Dehogy mennyire, azt ez a film kezdi el sejtetni. Igazi kavarós thriller ez nem kevés ütős és gyomorforgató szemétséggel felvértezve, nem viccelnek. Don Cheadle (pl. Hotel Rwanda) jól hozza a dolgot és a történet is okés, nem is írom le mert bonyolult meg minden, meg lusta is vagyok, legyen elég annyi, hogy szerintem ez a film lehet a valósághoz legközelebb. Semmi sem az aminek látszik és a drága amcsi barátaink semmitől sem riadnak vissza. AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.9/10
 
A két film más-más oldalról járja körül a terrorista-kérdést, ezért erős különbségek vannak köztük. A mérleg mindenképpen a Traitor felé billen, az Unthinkable viszont durvább. Hát így.

2010-06-09 09:04




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr312067397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.06.13. 11:21:46

jaj, nem jó ez a lájkolás, mert akkor kiderül, hogy kivagyok.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.06.13. 11:38:39

@kakamátyás: csak ha be vagy jelentkezve akkor látod magadat. a többieknek annyi látszik, hogy 1 embernek tetszik

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.06.13. 12:14:20

de ha ismerősöm, akkor látszom neki. bár a profilomon úgyis ott a link. szóval végülis jogos.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.06.13. 12:15:23

ja, és tényleg tök jó a traitor különben.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2010.06.14. 12:03:04

megnéztem a green zone-t beleillik a láncba, ez is irakos, moralizálós, de zavaros és demagóg, csak 6 pontot tudok rá adni

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.06.15. 13:39:32

@kakamátyás: hmpf, akkó meg se nézem pedig már leszedtem

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.06.19. 15:16:56

@kakamátyás: sőt, ott az Eagle Eye nevű förmedvény, az is terroristás-szarság
süti beállítások módosítása