Black Dynamite (2009)

Ez a film a 70-es évek amerikai mozijának egy különös mellékhajtását, a blaxploitation -t veszi elő és gúnyolja szeretettel.
A blaxploitation a feketék válasza volt a kor zs-kategóriás filmjeire, őrült funkokkal, sok csöccsel, kemény híróval, gonosz ellennel, batár autókkal és persze sok lődözéssel és verekedéssel. A Shaft, a Super Fly, Trouble Man vagy a Tarantino miatt ismerős Foxy Brown jó példái a műfajnak.
A Black Dynamite tehát nem komoly film, hanem tisztelgés, baromkodás. A főszereplő Michael Jai White élvezettel állatkodja végig az idióta sztorit, amiben az összes blaxploitation -elem előkerül: a főhős Vietnámot megjárt, visszavonult CIA ügynök, aki rendet vág a gaz ellenek között, és közben pár csöcsöt is elkap, lesz autós üldözés, kung-fu, drog, és persze funk is. Mindez elképesztő viccesen, direkt a zs-kategóriás filmekre jellemző hibákkal forgatva, csapnivaló színészkeddéssel (illetve a csapnivaló színészkedést gúnyolva) és rengeteg rejtett és nem rejtett humorral felturbózva. Abszurd jelenetekben nem lesz hiány, még egy parányi néger pénisz is felbukkan, na az tényleg sokkoló lesz, hehe!
A Black Dynamite pontosan azt teszi amit elődjei is: szórakoztat. És jól teszi, ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

 

2010-06-01 12:28




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr282047571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása