Micmacs à tire-larigot ((N)Agyban megy a kavarás; 2009)

Jean-Pierre Jeunet végre hagyta Audrey Tautou-t és Dany Boon-nal az élen ismét rendkívül szórakoztató vicces-idióta faszságot kreált. A Micmacs igazi jeunet-i film, most éppen krimi- és kémfilmparódia fílinggel. Minden a jól bevállt módszerek szerint zajlik: rendkívül kidolgozott karakterek remek színészekkel (a régiek közül most csak Dominique Pinon-t fedeztem fel), a mesés látványvilág, a sok szemétből eszkábált kütyü és lepukkant cucc, béna-vicces zene, (nem is annyira-) rejtett valódi mondanivaló.
A főszereplő Bazil (Boon) árvagyerekből lett videótékás, akit fejbe talál egy eltévett golyó egy utcai lövöldözésből. Mire felépül, betöltik addigi állását és az albérletéből is kiteszik a szűrét, így pikk-pakk az utcára kerül. Hamarosan kivakarja a szarból a guberáló brigád és Kuka Bond módszerekkel felszerelve bosszút esküszik...
Fasza kis szórakoztó film ez, jóleső, baromkodós-nevettetős francia faszság, ahogy Jeunettől megszokhattuk. Ha nem is a legjobb filmje, mindenképp az egyik legkedvesebb és legviccesebb. AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.7/10

2010-05-06 10:44




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr181976281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.05.06. 18:13:41

Ma 2 éves a mozibabe.
Bár mostanság ritkán írok, csókoltatok mindenkit!

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2014.09.27. 11:35:14

van új Jeunet, és jó, TS Spivet címmel!
süti beállítások módosítása