Flammen & Citronen (Láng és Citrom; 2008)

Volt már holland, francia és norvég is, legyen itt akkor egy dán ellenállós-nácis is. Főleg, hogy az összes közül ez sikerült talán a legjobban. Ez a valóban megtörtént sztori alapján készült film adja át a legjobban a totálisan összezavarodott főhősein keresztül hogy mi a fasz volt valójában az ellenállás. Nincsenek itt a fekete-fehér hősök, mindeki hazudik és összevissza kavar, Láng és Citrom pedig kb. mindenkit agyonlő, ártatlanokat(?) és nácikat(?) egyaránt. Bosszú bosszút követ, a legdurvább történés talán az, amikor Lángék terrorizmusára válaszul a nácik megállítanak egy teli villamost és pár kézigránátot dobnak az utasok közé. Aztán a kémek: van itt igazi femme fatale nő, aki már annyira kettősügynök, hogy már szerintem ő se tudja hogy melyik oldalon áll igazából, aztán pénzemberek, akik üzleti ellenfeleiket nyíratják ki Lángékkal stb. nem is mondom tovább, ennél életszagúbb ellenállós filmet nem csináltak még az a lényeg. A szereplők okésak (pl. Citrom szerepében Mads Mikkelsen, akit már ismerhetsz az Ádám almáiból vagy a Zöld hentesekből stb.) a hangulat és az egész film jó eltalált.
Ha eddig nem néztél meg egy ellenállós filmet se, akkor ezt az egyet elég megnézned. ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2009-10-14 11:01




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr861449271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.10.14. 11:58:38

jól hangzik, kiváncsi vagyok. tényleg, az izlandiakat megnézted már?

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.10.14. 12:22:45

@kakamátyás: meg, a 101 tetszett, a Vérvonal nem annyira, meg tökre hasonlított erre a svédre vagy viszont: www.imdb.com/title/tt1132620/

Tamararara · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.10.14. 13:24:32

Pusztán a bemutatója alapján nem néztem volna, meg, de az írásod kedvet csinált hozzá.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.11.26. 15:26:12

Alapfilm, nagyon tetszett, majd írok róla a köv. havi filmkritikámban, kösz a remek filmajánlást (pedig már nagyon csömöröm volt a náci-zsidó filmektől), valóban ez a legjobb alkotás ebben a témakörben -naná, mert dán... :)
süti beállítások módosítása