eXistenZ (1999)

David Cronenberg néhány filmje már volt itt, az egyik legizgibb viszont egyelőre kimaradt, az eXistenZ a sokféle függést, betegséget, különcséget és egyéb mókát előszeretettel és élvezettel bemutató rendező szájbervilágos műve, vagy mi. Igen, kissé nehéz kategorizálni, mert itt a szájber és a valóság egymásbaolvad, és csak próbálod követni, hogy ez akkor most mi is, kezdve egy organikus játékkonzollal, ami gerincvelőre csatlakoztava visz a játék világába, élethűbben, mint addig bármi. Aki belép ezen a kapun, súlyosabbnál súlyosabb világokba csöppen, felveszi a megfelelő karaktert és csak játszik.  Nade, ennél többet igazán nem árulhatok el, de akinek a Meztelen ebéd és a Különvélemény is bejött, az semmikép se hagyja ki.

KakaM: 8,4/10

dr. KJ: Biza jó kis film ez és az is egyértelmű, miért nem lett ismertebb: 1999-ben jött ki a Mátrix is. Pedig az eXistenZ világa jóval bizarabb és egyénibb mint a Mátrix mindent- bele remix hozzáállása, arról nem is beszélve, hogy előbb is jött ki.
Csak a móka kedvéért: nem véletlen, hogy a címben felfedezed az "isten" szót, mivel a két producer Hámori András és Lantos Róbert is magyar származású.
A filmet sokszor megnéztem már és a maga beteg- bizarr világával még mindig üt, hasonló film se nagyon készült, úgyhogy mindenképpen NÉZZED MEGFELE!

dr. KJ: 8.5/10

2009-09-18 09:33




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr641388940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.09.18. 10:24:55

ja, a magyar vonal nekem még két helyen tűnt fel, egyszer amikor operálták a konzolt, akkor magyarul köszönte meg a szikét a doki, a másik, pedig a játékban tapasztalható élmény intenzitása alapján mondta egy játékos, hogy ha csak 10 évet játszik, az is több száz évnek felel meg dabenn.. Na, melyik híresen drogos magyar író melyik művéből lett átvéve ez a párhuzam?

Dr. Zabicsek · http://mozibabe.blog.hu/ 2009.09.18. 10:53:18

Aztabetyár.... Csak nem Morfium Géza?
süti beállítások módosítása