Delicatessen (1991)

Jean-Pierre Jeunet és Marc Caro még Az elveszett gyerekek városa előtt csinálták meg ezt az őrült és szürreális apokaliptikus agymenést. A Delicatessen valamikor az ötvenes-hatvanas években bekövetkezett háború/ katasztrófa után játszódik. Szereplői a súlyos élelmiszerhiány miatt éheznek, babbal, borsóval és kukoricával fizetnek és megesznek mindent amit csak lehet.
Innen nyúlták a Zöld Hentesek alapvetését: Az egyik főszereplő, a hentes-gyilkos főbérlő ugyanis álláshirdetéssel csalogatja házába a mit sem sejtő, mindenesnek jelentkező embereket akiket aztán (a ház lakóinak egyetértésével) darált húsként elfogyasztanak. Így kerül a házba Louison, a bohóc, akinek a társát, Livingstone majmot mások szintén megették és ezért kirúgják a cirkuszból. Aztán itt van a hentes félvak lánya, akivel Lousion szerelembe esik, a változatos módokon magát megöngyilkolni próbáló Aurore, vegetáriánus underground terrorista brigád stb.: csupa szürreális, apokaliptikus jelenet, amelyek egyszerre viccesek és borzasztók. A hangulat egészen egyedi, nyomasztóan idióta, a színészek remekek, a vágással és képekkel mesterien bánt a két francia rendező. Bár engem Az elveszett gyerekek... (coming soon) jobban megfogott, a Delicatessen remek film és mindenkinek ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2009-09-07 08:00




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr871363441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2009.09.08. 09:39:48

mindig vidámságot hoz a szürke reggeleken a kedves olvasók keresési statját böngészni, mai kedvenc egyértelműen a "hajnali+filmek+szeksz+akció", de vannak még komoly versenyzők, mint a "Puncik+1.zip" vagy a "öccs+báty+f" de nekem tetszett még a "Pattogatott+kukorica+megnéz" is. Köszönjük!!
süti beállítások módosítása