Man on Wire (Ember a magasban; 2008)

A dokumentumfilmek nem gyakoriak itt a blogon, mondhatnánk azt is, hogy még nem is volt egy se? Mindegy is, a Man on Wire abszolút ide illik. Dokumentumfilmnek ugyanis a lehető legjobb, rendkívül jó érzékkel megcsinált anyag, ez a film ugyanis egy őrült és zseniális emberről szól aki végrehajtja gyerekkori álmát, nem pedig mondjuk a fazekasműhelyekről Tunéziában.
A film főszereplője Philippe Petit (Kis Fülöp, hehe!) a világ leghíresebb kötéltáncos- "terroristája", aki 1974 augusztus 7-én reggel 7-kor abszolút illegálisan, 417 méter magasan a World Trade Center (2001 szeptembere óta már csak Ground Zero) két tornya között nyolcszor oda-vissza sétált a 43 méter hosszú acélkábelen. A filmben Philippe és segítői, barátai mesélik el a sztorit többféle megvilágításban. A terroristák is megirigyelnék azt az alaposságot, kitartást és fanatizmust, ahogy Philippe és haverjai kitervelték és végrehajották az egyszerre eszement és zseniális médiahacket.
A film korabeli archív és mai anyagokból áll. 90 perces hosszával sikerült a tempót majdnem végig megtartani, így azoknak is ajánlott akik a NGC-t, a Discovery Channelt és társaikat be sem állították a tévéjükön. Szóval: Erősen ajánlott!

Kalandra fel!
                   (A.E.Bizottság)
 

dr. KJ: 7.9/10

Vezérnyúl: 5 uncsiszar!


Man on wire 1974
Uploaded by vinylculture. - Full seasons and entire episodes online.
2009-05-24 21:56




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr581141483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása