Corpse Bride (A halott menyasszony; 2005)

Burton úr a horror-bábmesék koronázott királya, nem vitás. A halott menyasszony erősen a Karácsonyi lidércnyomás nyomdokain halad, bár persze azért itt kicsit más a sztori: egy régi orosz-zsidó népmesét kaptak elő és "burtonösítettek." Johnny Depp és a Tim Burton felesége, Helena Bonham Carter természetesen itt is a két főszereplő hangja, mint általában.
Victor Van Dort-ot (Depp) családja érdekházasságba kényszeríti Victoria Everglottal, bár nem is kell kényszeríteni őket mikor aztán találkoznak. Victor az házassági esküje betanulására indul az erdőbe, ahol is egyszercsak a "sötét oldalon :)", a Halottak Földjén találja magát. Itt találkozik a Halott Menyasszonnyal, (Carter) akivel aztán...

 

Nem is mondom tovább, mert aranyos kis mese ez, annyira azért kavarós, hogy ne legyen uncsi a felnőtteknek se. Van aztán itt (is) csontvázzene, mert a dalolás Burton másik mániája, meg fantasztikus animáció, vidám-vicces-idióta és horror-sötét hangulat, 7 éves kor alatt nem ajánlott.
A Canon digitális fényképezőgéppel felvett bábfilmet számítógépen vágták és színezték "filmesre", mindenesetre jól sikerült, kedves kis mese ez, bár nem olyan elementális mint a Karácsonyi lidércnyomás. Gyerekkel és anélkül is AJÁNLOTT!

dr. KJ: 8/10

2009-03-16 12:34




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr11005273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

majdazténtudom 2009.03.16. 18:04:44

nyilvánvalóan k*rvajó a képi világ amit Burton mester hoz minden filmjében ...de most télleg a f*szé' kell állandóan kornyikálni... :(
:)
süti beállítások módosítása