Reprise (2006)

Norvég filmet se túl sokat lát az ember, bár a rendezője dán, Joachim Trier (akinek egyébként semmi köze Lars von Trierhez), a film nagyrészt Norvégiában zajlik és a szereplői is azok. Érdekes cucc ez, fura északi hangulattal, elbaszott történettel és vergődő karakterekkel.
A történet nem is annyira izgi, két srácról szól. Mindketten írónak készülnek, jó barátok. Phillip első könyvét azonnal kiadják, ám a fiú összeroppan a hirtelen jött hírnévtől, az elvárásoktól. Barátja, Erik segít neki talpraállni, majd megírja saját könyvét Philip őrületéről és igazi siker lesz. Kettejük botladozását követhetjük végig a kattant lányokkal, szerelemmel, nácikkal és punkokkal, őrülettel, Tor Ulven szellemével és jófajta északi depresszióval tarkított Norvégiában.
A film igazi érdekessége, hogy egy-egy ponton elágazva alternatív idősíkokon halad végig. Ezek a "mi lenne ha", "mi lett volna, ha" villanások nagyon jól sikerültek és sokat adnak a hangulathoz.
Összeségében a Reprise friss, fura világba visz, érdemes megnézni, főleg ha már a faszod kivan a tucat amerikai szaroktól. AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.8/10


Reprise movie trailer
Uploaded by some_trailers. - Watch feature films and entire TV shows.
2009-01-23 12:43




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr79897527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása