La zona (A zóna; 2007)

Mexico City súlyos hely, mindenki azt mondja, aki járt arra, kezdve azzal, hogy kb. 20 millióan lakják, és elég súlyos nyomor uralkodik a 95 %-án, a maradék 5% meg a másik véglet.

A film az elit egy részéről szól, ez a réteg meg próbál erőssen elkülönülni a többiektől, erre az egyik módszer, hogy keritéssel, őrökkel meg kamerákkal körbevett zónát alakít ki, ahová a többiek max. takarítani jöhetnek. A zónának saját biztonsági rendszere, normái és szabályai vannak, amikért cserébe a kintiek nem szólnak bele semmibe, hacsak nem történik semmi zűr, de egy vihar alkalmával rés nyílik a pajzson, és 3 hülyegyerek bemászik a zónába kis lopkodásra, de csúnya vége lesz a kalandnak és a három fiúcskából kettő illetve egy biztonságiőr plusz egy helyi lakos megpusztul, ami alapvetően nem lenne gond, csakhogy az erőszak a külvilág beavatkozásást okozhatja, nosza, tüntessük el a nyomokat, és innentő kezdve egy súlyos dráma veszi kezdetét, egyfelől a 3-ik fiút kell megtalálni, hogy elnémuljon, illetve a rendőrséget kell elintézni, különben oda a kiváltságoknak.

A film sok érdemes problémát vet fel, kezdve a békés polgárokkal, akik bárkit kinyírnak, ha az ő biztonságukról van szól, a biztonságról, amit a milliónyi mindent látó kamera garantál, csak az áramszünetek alkalmával szorul össze a kis szívűk, és érzik meg, hogy ez a védelem sem mindenható és határtalan.

A zóna törvényei szerint bármi feláldozható a közösségért, egy élet, egy család, bármi.

Nyomasztó, reális, ijesztő film az emberekről. Rólunk.

dr. KJ:7.8/10

2008-11-15 13:40




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr59770275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.12.28. 17:31:45

nem volt rossz, de azért zavaró a sok moralizálás.
süti beállítások módosítása