The Adventures of Baron Munchausen (Münchausen báró kalandjai; 1988)

Újabb Gilliam klasszik következik, ami talán kicsit kevesebb elismerést kapott az utókortól, mint a többi műve, pedig semmivel sem marad le tőlük, van olyan ötletes, látványos, szórakoztató és elgondolkodtató, mint a Brazil, vagy a Félelem és reszketés, csak ez inkább gyerekfilm, talán ezért a mellőzés.

A sztori szerint egy színházi társulat éppen  Münchausen kalandjait adja elő, mikor is megjelenik a hórihorgas öreg önmaga, és elkezdi nyomatni a sztorikat sorra, és innentől kezdve ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy hol válik el a valóság és a fantázia brodalma, mert össze vannak itt kutyulódva csúnyán, mint az 1001 éjszaka meséiben, a sztoriban lévő sztori alsztorijából ki nem hámozod magad, de nem is kell, mert itt mesék hevernek egymáson, a racionalitás csak fölösleges kolonc, kell a fenének, inkább élvezkedjünk a báró súlyosabbnál súlyosbb történetein, ahogy kelepcébe csalta a hold királyát, vagy ahogy fondorlatos módon megszöktette a társaságot a hal gyomrából és még sorolhatnánk.

A szereplőgárdára sem lehet panasz, John Neville személyesíti meg Münchausen-t, a kislány Sarah Polley, akit szintén sok filmből ismerhetünk, mellékszerepekben megjelenik Uma Thurman (na akkor még hiteles Vénusz volt, 18 évesen) Jonathan Pryce, vagy Robin Williams, mint a Hold királya, szóval remek a szereposztás is, aki nem látta, pedig pl a Grimmeket bírta, az mindenképp pótolja!!

KM: 8,7/10

Kis-ránctalannyakú: 11/10

Nagy Ráncosnyakú: 9/10 Mekkora gyermekkori kedvenc!!

Zabi: 8/10 - Jó kis kellemes cucc, de nekem már ráncosodott, mikor láttam.

2008-10-07 15:24




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr54695703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.10.08. 09:44:24

jesszus öcskös van gyerekeked és nem is szólsz???

parararam 2009.09.28. 12:51:17

tegnap megnéztem a Brazilt (mér nincs róla poszt?!), tetszett meg minden, csak aztán utánaolvastam kicsit és nem hagy nyugodni a rossz érzés: hu.wikipedia.org/wiki/Brazil_(film)
az alternazív amcsi heppiendes befejezés és aztán a los angelesi kritikusok díja így együtt... nekem ez az egész film mondanivalójának az arculcsapása ez. hmhm TG vajon átvette a díjat?

parararam 2009.09.28. 15:18:03

hoppá... köszi! :-)
süti beállítások módosítása