Sivi kamion crvene boje (Szürke, Mercivel; 2004)

"Ó Danga, te szegény vesztes, egy
zsönge punci lett a veszted..."

Filmnézős- torrentezős hétvége van mögöttem, 4 és fél filmet sikerült megnézni, szépen fel is bukkanak majd itt. A szombatot a jugoszláv háborúnak szenteltem és így akadtam rá erre a rendkívül szórakoztató darabra. A Szürke, Mercivel ugyanis idióta háborús roadmovie az éppen szétszakadó Jugoszláviában, rengeteg (fekete) humorral.

A főszereplő Ratko (Srdjan Todorovic, ő pl. Dadan a Macskajajban: "pitbull jeije") focistafrizkós bosnyák sutyerák tolvaj és kamionsofőr. Alighogy kiengedik a börtönből, azonnal lenyúl egy piros Merci kamiont (ami viszont nem hiányzik senkinek) és nekiindul a háború előtti jugó utaknak. Ratko totál színvak egyébként, és egyszerű mint egy raklap, de jó ember, talán a legjobb ebben az őrült országban. Majdnem elüti a stoppoló hisztis-füves tinipunk Suzana-t (Aleksandra Balmazovic), aki terhesen épp Dubrovnikba igyekszik, leszarva a háborút. Együtt indulnak a kalandra keresztül az országon, vérbeli eszement szerb roadmovie-t kanyarítva elénk. A film végig nagyon szórakoztató, nem realista, hanem abszurd oldalról megfogva a háborút és a két főszereplőt. Van itt minden, teljes a balkáni tabló: kisstílű gengszterek, drog, útonállók, beleszarós katonák akik a tábornokok házait építgetik, fegyvercsempészet és rengeteg fekete humor. A két főszereplő kiválóan hozza a karaktereket, a hangulat durván 90-es évek eleje, Guns'n'Roses vs. Bruce Lee és a turbofolk.

Remek kis filmecske ez, amely színvak főhősünk szemén keresztül mutat bepillantást egy abszurd ország abszurd háborújába. ERŐSEN AJÁNLOTT!

dr. KJ: 9/10

Trailer helyett: "Udri, Bruce Lee!"

2008-10-06 12:02




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr80698770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vezérnyúl 2008.11.12. 21:03:03

Ki az a Kusturica...:)Tényleg nagyon jó!!!

AngryChair 2010.08.19. 23:16:05

Úúúú, nem találtam sehol, nincs meg véletlen? :| Megköszönném, ha átküldenéd : ) Köszi!!

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2010.08.20. 08:40:40

@AngryChair: nemtom hogy gondoltad az átküldést, postagalambbal? :O
isohunt.com/torrent_details/134637313/sivi+kamion
komolyan mondom, ezentúl moderálni fogom a torrent-kéréseket.
mozibabe.blog.hu/2009/10/31/torrentezni_csak_okosan_es_szepen
süti beállítások módosítása