The Nines (2007)

Ha volt már tízes, akkor legyen kilences is. John August első rendezése ez a film, aki eddig olyan forgatókönyveket írt mint a GO!, a Charlie és a csokoládégyár és ő írta a Tim Burtonnek a Nagy halat és a Halott menyasszonyt is (Tim Burtonből lemaradásunk van, pl. ezt kettőt muszáj lesz megírni hamarosan.) Szóval első rendezés, ez sajnos meg is látszik a filmen. Hiába a furcsa és eredeti sztori, az érdekes megoldások (mint pl. a producer reality- epizódja), azért a film nem lett igazán átütő, pedig lehetett volna. Abba a hibába esik amibe pl. Aronofsky Forrása: a misztikus kamuzás önmagában nem elég egy jó filmhez.

Szóval van egy problémás sorozat- színész, egy tv-producer és egy számítógépes játék tervező. Furcsa dolgok történnek velük, egyre inkább rájönnek, hogy valami nem stimmel a világgal. A folyamatosan előkerülő kilences szám, parás dolgok, misztikum, sci-fi és thriller elemek ötvözése, stb. A végére azért nagyjából kiderül (?) hogy mi a stejz, vagy legalábbis azt hiszed.

A Kilencesek lehetett volna jó film is, mert az ötlet jó volt, a kivitelezés fasza, a színészek elmennek. A felesleges miszticizmus az, ami nem kellett volna. Ha bátrabban nyúltak volna hozzá, vagy izgis-parás thrillert, vagy betyár sci-fit is csinálhattak volna belőle, de inkább elmaszatolták, és valahol félúton megakadt a dolog. Azért nem rossz, az átlag mainstream fosoknál még így is sokkal jobb, úgyhogy hangulatos 100 perced lesz, ha végignézed.

dr. KJ: 7.2/10

KM: szerintem misztikus trutyi volt ez tartalom nélkül 5/10

2008-10-01 15:09




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr82690805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.kenji. 2012.05.27. 15:40:16

egyetértek a szétmaszatolt misztikus hülyeséggel. nem értettem, h ezt minek kellett leforgatni, és a végén már azt néztem, miért ennyire bandzsa a főszereplő, h valamivel lefoglaljam magam...
süti beállítások módosítása