Ying xiong (A Hős, 2002)

Kína is imádja a monumentális történelmi drámákat (na majd pont ők nem, mi?) Nem sok kínai filmet láttam eddig ami ilyen grandiózusan lett volna leforgatva, talán a Repülő tőrök klánja (ami lesz is itt) és még egy-kettő. Nem sajnálták a sok-sok műanyag zokni eladásából összegyűlt pénzt a látványra, hehe.
A történetet nem mondom el, mert egyrészt nem is lényeges, másrészt nem is túl izgalmas. A lényeg itt a látványvilágon és az atomszférán van. Sokszor már olyan érzésed van, mintha számítógépes játékkal játszanál. Van itt minden: hülye nevű bérgyilkosok, hó, selyem, kardok, vér, virágok, lenyűgözően komponált képek, drámai zene, morcos hősök és szépséges hősnők.
Az IMDb-n 8 pontot kapott és ez remélhetőleg nem a kínai állami hackerek miatt van. A Hős ugyanis jó film, magával ragad egy furcsa, keleti fantáziavilágba, ahol a harcosok a vizen sétálnak. Az ilyen monumentális történelmi drámáktól több nem is nagyon várható, mint hogy elvarázsoljon, és egy popcornmozi akciójelenteit megszégyenítve szórakoztasson.
AJÁNLOTT!

dr. KJ: 7.8/10

KM: szép, látványos mese: 7,8/10

2008-05-19 10:00




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr20476406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása