Fallen Art (2004)

Most pedig következzen a lengyel animációs filmgyártás egyik ma kiemelkedő alakja, Tomek Baginski, és az ő filmje, a Fallen Art (lengyelül Sztuka spanadia).

A fickó a kor követelményeinek megfelelően számítógépes 3d-s animációkat készít, méghozzá nemzetközi szintű minőségben. A Fallen Art előtti munkája, a Katedrális című rövidfilm az Oscar-jelölésig jutott.

Ez a mostani film is rövidfilm, 5 perces. Egy elfeledett, csendes-óceáni katonai bázison játszódik. Itt egymásra tökéletesen hasonlító - copypaste - közlegényeket küldenek a  halálba szépen sorban, vmi furcsa cél érdekében. Hogy mi a cél, kiderül hamar egy fergeteges jelenetben, mely alá a Fanfare Ciocarlia nevű balkán banda szolgáltatja a zenét. (Ez egy román együttes, és már fel is léptek itthon párszor)

A sztori nagyon ötletes és hihetetlenül morbid, a tálalás pedig nagyon profi. Maximálisan megfelel a mai 3d animációs elvárásoknak, a tájak, a karakterek, a mozgások mind nagyon rendben vannak.
A film amúgy nagyrészt 3ds Max-szal készült, Brazil renderrel.

Itt a youtube-on megnézhető verzió, de érdemes beszerezni róla egy rendesebb minőséget:



imdb: http://www.imdb.com/title/tt0440846/
A film honlapja: http://www.fallen-art.com/index.html

Dr.Z értékelése: 8/10
KM: 8,3/10

2008-05-07 13:05




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr11458299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása