Cashback (2006)

Olyan filmet fogok most bemutatni amit nem könnyű. Az IMDB szerint komédia-dráma-románc, pff, hát nem.
Sean Ellis rövidfilmből készített múvija több oldalról is értelmezhető. Egyfelől tényleg van egy lávsztori benne, másrészt akár thrilleresek is lehetnek bizonyos részei, sőt sci-fis, és nem nélkülözi a irónikus humort sem, persze nem az amerikai kínvígjátékos szinten.

Tömörített tartalom: -spoiler veszély-
Adva van tehát egy egyetemista srác, aki egy fájdalmas szakítás után képtelen aludni, insomniás lesz. Elhatározza, hogy az éjszakáit munkával fogja tölteni egy szupermarket árufeltöltőjeként. Innentől kezdve a film egészen egyedi hangulatú. Sokszor Michel Gondrys látványvilág, vizuális gegek, passzentos zene, fura hangulat.
A srác ugyanis képes arra, hogy megállítsa (PAUSE) az időt. Ki nem vágyott erre sosem? Főhösünk ki is kihasználja képességét: pl. mivel remekül rajzol, a szupermarketben vásárló összes csinos lányt lerajzolja, hm, meztelenül...

Nem is mondom tovább, egyszerűen meg kell nézni, a történet bájos-kedves bár néhol érthetetlenül elvarratlan és zavaros (mint pl. amikor megmozdul valaki a pause módban) vagy béna (mint a focis rész), a látványvilág és az ötletek kárpótolnak. 100%-ig barát/barátnő kompatibilis.
FELTÉTLEN MEGNÉZNI!

dr. KJ: 8/10
KM: 7,6/10

2008-05-06 16:26




A bejegyzés trackback címe:

https://mozibabe.blog.hu/api/trackback/id/tr17456864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.05.06. 17:15:22

kicsit emlékeztet a sztori az éjjel nappal fiatalokra (nem emlékszem az angol címre) az is fasság, és angol és supermarket

dr. K. J. phd. · http://mozibabe.blog.hu/ 2008.05.06. 17:42:09

nem a GO!-ra gondolsz?
mondjuk az amerikai

kakamátyás · http://rezegarezega.blog.hu/ 2008.05.06. 18:35:28

megtaláltam, Late Night Shopping volt a címe, jó volt az is
süti beállítások módosítása